Zuid-Korea: "Verenigde Staten moet een escalatie vermijden"

De Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Kang Kyung-Wha riep in Washington de Amerikanen op de situatie met Noord-Korea niet te laten escaleren.
afp De Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Kang Kyung-Wha riep in Washington de Amerikanen op de situatie met Noord-Korea niet te laten escaleren.
De Verenigde Staten zouden niet moeten ingaan op eventuele "provocaties" van Noord-Korea om een "escalatie te vermijden". Dat zegt de Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Kang Kyung-Wha vandaag in Washington.

Nu de beschuldigingen, verwijten en bedreigingen tussen Pyongyang en Washington heen en weer vliegen, vraagt Zuid-Korea aan de VS om niet langer in te gaan op de Noord-Koreaanse provocaties. "Het is niet onwaarschijnlijk dat Noord-Korea nieuwe provocaties zal uiten", zegt de Zuid-Koreaanse buitenlandminister. "Daarom is het voor zowel Zuid-Korea als de VS noodzakelijk om een verdere escalatie te vermijden omdat toevallige militaire confrontaties snel tot erger kunnen leiden", zei Kang tijdens een lezing voor het Center for Strategic and International Studies. "Er mag geen nieuwe oorlog komen."

Kernwapens
De minister erkende dat het regime in Pyongyang "sneller dan verwacht" stappen heeft gezet in de ontwikkeling van kernwapens. "Pyongyang komt dichter bij de vooropgestelde doelstelling" om ballistische raketten te hebben die de VS kunnen bereiken", waarschuwde de Zuid-Koreaanse.

"Stoppen met provoceren"
Maar de Noord-Koreaanse houding moet veranderen, zegt ze, "en de eerste stap is stoppen met te provoceren". Daarom wil ze het regime van Kim Jong-un "maximaal" onder druk zetten met "diplomatieke middelen" om Noord-Korea opnieuw rond de onderhandelingstafel te krijgen en kernwapens voor eens en altijd van het Koreaanse schiereiland te bannen.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • P** E*****s

  Nogal wiedes als je als land ingeklemd zit tussen NK en Trump. Je bent gegarandeerd bij de grootste verliezers als er iets gebeurt.

 • Lionel De Wannemaeker

  Ik heb liever wat verwijten en spierballengerol heen en weer dan oorlog of gewapend geweld. Met het eerste kunnen we meewarig lachen met oorlog is er enkel miserie.

 • Kereke were

  Jan Van Rompaey snapt er geen bal van

 • Jan Van Rompaey

  Ze zouden beter hun nucleaire wapens vernietigen. Zowel Noord als Zuid Korea. Daarna is het opportuun dat alle landen hetzelfde doen. Als je graag oorlogje speelt, doe het dan met traditionele wapens.

 • K V

  Waarom moeten de Verenigde Staten een escalering vermijden ? Buiten dat ze slimmer zijn dan de kleuter van Noord Korea.