VS en Zuid-Korea starten met gezamenlijke militaire manoeuvres

Anti-oorlogbetogers vragen dat de militaire oefeningen afgevoerd worden.
AFP Anti-oorlogbetogers vragen dat de militaire oefeningen afgevoerd worden.
Zuid-Korea en de Verenigde Staten zijn vandaag gestart met hun jaarlijkse gezamenlijke militaire oefening. Die was met een maand uitgesteld door de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

Aan de oefening, 'Foal Eagle' genaamd, nemen 23.700 Amerikaanse en 300.000 Zuid-Koreaanse militairen deel. Het gaat om zowel land-, lucht- en zeetroepen, als speciale eenheden. De manoeuvres duren een volledige maand. Daarnaast wordt vanaf midden april ook twee weken lang de computergesimuleerde oefening 'Key Resolve' gehouden.

De gevechtsoefeningen komen er in de aanloop naar een topontmoeting tussen de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 27 april. Het zal nog maar de derde keer ooit zijn dat leiders van beide Korea's elkaar ontmoeten. Naar verwachten treft Kim ook nog de Amerikaanse president Donald Trump voor het einde van mei. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  Daar gaan we weer! Eventjes terug een klein beetje provoceren na een paar maanden van rust!

 • wina meurrens

  1 april

 • Filip De Cononckx

  Nu er een lichte vorm van toenadering in de maak is is dit wel een belachelijk antwoord. Kleuters zijn slimmer.

 • Frans Peeters

  Trump gaat voor vrede en laat dit duidelijk merken, de gesprekken tussen hem en Noord-Koria zullen op voorhand ge doemt zijn te mislukken