Exclusief voor abonnees

Van basketpleintje in Zwitserland tot gevreesd dictator van Noord-Korea: het onwerkelijke leven van Kim Jong-un

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un
AFP De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un
Hij intrigeert, de jonge Kim Jong-un. Twee boeken werpen nieuw licht op de dictator van Noord-Korea. Wie eind jaren negentig in de buurt van de Zwitserse stad Bern een jongen fanatiek zag basketballen op een pleintje, zal niet vermoed hebben dat hier de latere leider van de Democratische Volksrepubliek Korea bezig was. Een blik op het onwerkelijke leven van de dictator.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Alfons Schepers

  Danny Govaerts; Het mag blijken dat een land met vrij volk en stemplicht nog niet zo gemakkelijk te leiden is!

 • Gilbert Vermeersch

  Heeft in het beste democratisch land gestudeerd en geleefd. Waarom dan je volk zo gewelddadig onderdrukken, omdat het een familie traditie is?

 • imke de meester

  ik ben helemaal tegen een dictator maar als het kon zou ik graag Noord-Korea bezoeken om met eigen ogen te zien wat er allemaal van waar is of het echt allemaal zo erg is. Maar mijn hoop zal ijdel zijn.

 • Danny Govaerts

  Zelf van het vrije Europese leven geproefd hebben. En zijn bevolking de vrijheid van het leven niet gunnen omdat hij zelf niet in staat is een land met een vrij volk te leiden.