Trump: "Terugtrekking Amerikaanse troepen niet besproken op top"

Een tank rijdt door Pohang in Zuid-Korea tijdens de jaarlijkse militaire oefening van het leger van Zuid-Korea en dat van de VS
Photo News Een tank rijdt door Pohang in Zuid-Korea tijdens de jaarlijkse militaire oefening van het leger van Zuid-Korea en dat van de VS
De terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Zuid-Korea is niet besproken tijdens de top tussen de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un en Amerikaans president Donald Trump. Dat zegt Trump in een interview aan de zender Fox News.

Trump laat weten dat er niet alleen niet gesproken is over een terugtrekking, maar dat de VS "zich gewoon helemaal niet terugtrekt". Hij zei dat hij het Amerikaanse leger graag weg wil uit Zuid-Korea vanwege de hoge kosten, maar dat het op dit moment geen onderwerp is tijdens de gesprekken. "Op het gepaste moment zal het dat wel zijn."

(lees verder onder de foto)

Zuid-Koreaanse demonstranten houden borden omhoog waarop ze de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit het land eisen. De foto werd op 31 maart van dit jaar gemaakt, vlak voor de gezamenlijke jaarlijkse militaire oefening van de VS en Zuid-Korea.
AFP Zuid-Koreaanse demonstranten houden borden omhoog waarop ze de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit het land eisen. De foto werd op 31 maart van dit jaar gemaakt, vlak voor de gezamenlijke jaarlijkse militaire oefening van de VS en Zuid-Korea.

Verrassing voor Zuid-Korea

De president legde de verklaringen af aan Fox News op Air Force One alvorens te vertrekken vanuit Singapore. De kwestie van de aanwezigheid van de VS in Zuid-Korea staat op de agenda, nadat Trump verrassend tijdens de top had aangekondigd dat de gezamenlijke militaire manoeuvres met Zuid-Korea zouden stopgezet worden. 

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in reageerde dat het "de precieze betekenis van de intenties moet achterhalen". 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andy Vercruysse

  dat is niet nodig ik vind zelfs dat belgie volledig amerikaans moet worden

 • Michel Van Limbergen

  Flopperdeflop weer een flop!

 • alfred leemans

  Er zijn waarschijnlijk duizenden onderwerpen niet besproken. Dat is nog al wiedes.Zou hij niet beter beginnen met eens duidelijk uit te leggen wat er wel besproken is en met welk resultaat.

 • patrick claeys

  Daar gaan we dus! "Ik heb dat NIET gezegd!" Net als in de lagere school.

 • leen hanssens

  Is er wel iets besproken???