Trump: "Onderhandelen met Noord-Korea is tijdverlies"

ap
De Amerikaanse president Donald Trump heeft tegen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, gezegd dat zijn onderhandelingen met Noord-Korea tijdverlies zijn. Dat laat Trump via Twitter weten.

"Ik heb Rex Tillerson, onze geweldige minister van Buitenlandse Zaken, gezegd dat hij zijn tijd aan het verliezen is door te proberen onderhandelen met 'kleine raketman'(Trumps bijnaam voor Kim Jong-Un, nvdr.)", schrijft Trump. 

De tweet van de president komt een dag nadat Tillerson had bevestigd dat hij "in direct contact staat" met Noord-Korea. Tillerson wil met het land praten over hun nucleaire en raketprogramma's. De minister zei dat hij dan wel contact heeft met Pyongyang, maar dat de Noord-Koreanen geen interesse tonen om in dialoog te gaan. 

"Bespaar je energie, Rex, we zullen doen wat we moeten doen!", aldus Trump nog op Twitter.
41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Dat weet ik al lang. Daar worden veel woorden aan verspeeld. Ze leggen het jonk in de watten en het verergert dagelijks. Gekken moeten zo snel mogelijk naar een instelling. Snijdt ze af van de buitenwereld. Als China niet meedoet, dan zijn zij medeplichtig.

 • paty d

  da gaat daar plots boem doen als dit zo verder gaat !

 • patrick claeys

  Onnozelaar, die Trump! Blaast gewoon alle mogelijke oplossingsmogelijkheden weg, om toch maar de wapenlobby te kunnen plezieren. Uilskuiken!! Wanneer wordt die clown eindelijk opzij gezet zeg, of wachten ze echt tot het te laat is?

 • Jan Huysmans

  Onderhandelen met zo iemand is inderdaad niet gemakkelijk. Zware sancties tegen N-Korea en de landen die hen steunen is waarschijnlijk efficiënter.

 • Tokkovich

  Waarom communiceert Trump altijd via Twitter (met zijn staf/minister)?!?! Mediageil?!? Gelijk of geen gelijk, zéér onverantwoord!!