Trump laat Japan en Zuid-Korea gesofisticeerde Amerikaanse wapens kopen

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump.
afp De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump.
De Amerikaanse president Donald Trump geeft Japan en Zuid-Korea de toestemming om heel wat meer "gesofisticeerde" Amerikaanse wapens te kopen. Hij maakte dat op Twitter bekend, nu de spanningen met Noord-Korea steeds verder oplopen.

"Ik sta Japan en Zuid-Korea toe om een substantieel verhoogd aantal erg gesofisticeerde militaire uitrusting van de Verenigde Staten te kopen", aldus de president. Trump verduidelijkte niet welke type wapens Tokio en Seoel nu juist kunnen aankopen.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • walter vermeulen

  de winkel van de us draait op.volle toeren economie first in de us voila

 • Yavru kurt Kokur

  Er gaat helemaal geen oorlog komen allemaal bluf. Amerika denkt gewoon aan verkoop van verdedigings wapens om zich te verrijken. Stralingsbunkers, anti afweer,.....

 • Jan Huysmans

  Al die paniekzaaierij was blijkbaar om de wapenindustrie te plezieren... Dus toch "America first"

 • Marc Vanryckeghem

  Idd, volgens mij is Trump ook een gevaar voor de mensheid. Hoe hypocriet kan je zijn??? Aan de geldschieters van het moslimterrorisme wapens verkopen; reclame maken voor God en creationisme; voor tv staan bidden; ... bah!

 • Jean Paul Peelis

  En zo bijft de wapenindustrie het bijzonder goed doen. Trump is nl een topverkoper.