Trump enthousiast over relatie met Noord-Korea: "Het gaat goed!"

AFP
De Amerikaanse president Donald Trump is erg te spreken over de contacten met Noord-Korea. "We hebben veel goede gesprekken met Noord-Korea. Het gaat goed'', tweet de president in de aanloop naar het bezoek van zijn minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo aan het land.

Trump is duidelijk niet onder de indruk van zijn critici. Hij meent zijn land juist te hebben behoed voor een gewapend conflict met de Noord-Koreanen. "Zonder mij zouden we nu oorlog voeren tegen Noord-Korea", zegt de president. "We hebben al acht maanden geen raketlanceringen of kernproeven meer gehad. Heel Azië is opgetogen. Alleen de oppositie, waaronder het nepnieuws, loopt te klagen."

De president had op 12 juni een historische top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, die akkoord is gegaan met een "denuclearisatie". Pompeo reist donderdag naar Noord-Korea voor verder overleg over het kernwapenvrij maken van het Koreaans schiereiland.

Niet iedereen is echter overtuigd van de goede bedoelingen van Pyongyang. The Washington Post berichtte zaterdag dat Noord-Korea volgens medewerkers van de inlichtingendiensten niet van plan lijkt te zijn het volledige nucleaire arsenaal op te geven.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Silvy Broux

    Ik denk dat dit goed komt alez ja ik hoop het

  • Mark Wijgers

    Van gek naar gekker ... iedereen is fake in Europa, China, Mexico, Canada ... behalve zijn beste vriend in NK.

  • annie dupont

    maw, trump zou een oorlog begonnen zijn mocht er geen meeting tussen hem en kim geweest zijn. oorlogzuchtig ?