Trump annuleert bezoek aan Koreaanse gedemilitariseerde zone wegens te slecht weer

Terwijl president Trump nog in zijn auto zit, bediscussieert zijn staf de situatie.
REUTERS Terwijl president Trump nog in zijn auto zit, bediscussieert zijn staf de situatie.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft een onaangekondigd bezoek aan de gedemilitariseerde zone tussen Zuid- en Noord-Korea geannuleerd. Hoewel zijn helikopter al op weg was naar het gebied, maakte die na 25 minuten rechtsomkeer. Reden is volgens het Witte Huis het slechte weer: er hing te veel mist.

Nadat de helikopter rechtsomkeer had gemaakt, wachtten Trump en zijn entourage tevergeefs nog een uur op beter weer. Daarna keerde de presidentiële colonne terug naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. Woensdagvoormiddag lokale tijd houdt de president er een toespraak voor het parlement.

Toegenomen spanningen

Trump is in Zuid-Korea in het kader van zijn reis door Azië, te midden van toegenomen spanningen met Noord-Korea. Voor het vertrek van de Amerikaanse president had het Witte Huis aangegeven dat Trump de gedemilitariseerde zone niet zou bezoeken wegens tijdgebrek, terwijl vroegere presidenten onder wie Barack Obama en George W. Bush dat wel deden. 

Woensdagnamiddag stapt Trump op het vliegtuig naar de Chinese hoofdstad Peking.

De helikopter moest wegens te slecht weer omdraaien.
AFP De helikopter moest wegens te slecht weer omdraaien.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.