Opnieuw opgedoken Kim Jong-un “heeft geen operatie ondergaan”

Kim dook zaterdag (lokale tijd) voor het eerst in twintig dagen weer op in het openbaar na wekenlange speculaties over zijn gezondheid.
AFP Kim dook zaterdag (lokale tijd) voor het eerst in twintig dagen weer op in het openbaar na wekenlange speculaties over zijn gezondheid.
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zou geen operatie ondergaan hebben. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Kim Jong-un verscheen zaterdag na een lange afwezigheid opnieuw in het openbaar. Volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA bezocht Kim een nieuwgebouwde mestfabriek ten noorden van hoofdstad Pyongyang. Ook werd beeldmateriaal vrijgegeven van zijn bezoek.

Tijdens de afwezigheid van Kim Jong-un waren er meerdere speculaties opgedoken over zijn gezondheidstoestand. Er waren zelfs geruchten dat de Noord-Koreaanse leider was overleden, een gerucht dat snel ontkend werd door buurland Zuid-Korea.
Nu zegt een hoge Zuid-Koreaanse functionaris dat de Noord-Koreaanse leider ook geen chirurgische ingreep heeft ondergaan. 

via REUTERS8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Hendrickx

  Uit dat land wordt toch geen nieuws gelost na 10x gecheckt te zijn!

 • Jean West

  Telkens hij een paar dagen niet in het openbaar verschijnt beginnen de speculaties.

 • Jan Dhooghe

  Hij zal wel wat plastische chirurgie hebben gehad. De eeuwige leider moet er nu eenmaal ook eeuwig jong uit blijven zien.

 • liesbeth reynders

  Hoe betrouwbaar zijn die foto’s. Doofpot in zulke landen is een normaal gegeven.

 • Marcus Vadis

  En zijn generaals staan er steeds met het notitieboekje bij de hand.