Noord-Koreaanse hackers zitten achter cyberaanvallen op banken

thinkstock
Een elitegroep van Noord-Koreaanse hackers is verantwoordelijk voor een golf van cyberaanvallen tegen banken waardoor het regime in Pyongyang "honderden miljoenen" dollars kon opstrijken. Dat bevestigen security-experts.

"De groep, APT38, staat los van andere hackingsoperaties van het land, maar is er wel aan gelinkt", zegt het cybersecuritybedrijf FireEye in een rapport dat vandaag is gepubliceerd en dat het bestaan van deze eenheid onthult.

De groep maakt deel uit van een grotere eenheid die bekend is onder de naam "Lazarus", maar heeft een grotere knowhow en specifieke middelen waardoor ze spectaculaire cyberaanvallen kan uitvoeren. "De werkwijze van APT38 bestaat erin om de tijd te nemen om haar doelwit door en door te kennen. De groep wacht soms maanden of meer dan een jaar om informatie te vergaren over", zegt Sandra Joyce van FireEye.

Volgens schattingen van het bedrijf kon APT38 tot een miljard dollar stelen van de banken. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rudolf jacobs

    allee het zijn de russen toch eens niet deze keer hahaha,het liefst zou ik graag zien als ze de verkiezingen in belziek eens konden platleggen dat zou pas een grap zijn