Noord-Korea vuurt opnieuw onbekende projectielen af

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
AFP De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
Noord-Korea heeft opnieuw twee onbekende projectielen afgevuurd. De projectielen werden vanochtend gelanceerd vanuit de oostelijke provincie Hamgyong-namdo en kwamen terecht in de Japanse Zee, zo meldt het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap, dat zich beroept op verklaringen van het leger in Seoul. Het is al de zevende lancering op minder dan een maand tijd. Het zou gaan om korteafstandsraketten. 

"Ons leger volgt de situatie nauwlettend op in geval er nog meer lanceringen komen en blijft in staat van paraatheid", verklaarden de Zuid-Koreaanse stafchefs in een mededeling die door Yonhap werd verspreid. 

De lancering volgt op een aantal eerdere rakettesten die het regime in Pyongyang heeft uitgevoerd. Noord-Korea heeft het aantal raketproeven opgevoerd nadat gesprekken met de Verenigde Staten over de ontmanteling van het kernprogramma van Pyongyang op niets zijn uitgelopen.

Gisteren zei een topdiplomaat van het geïsoleerde land dat Noord-Korea klaar is voor zowel een dialoog als een confrontatie met de Verenigde Staten.

De Amerikaanse president Donald Trump reageerde gelaten op de jongste rakettest, de zevende in zo’n drie weken tijd. “Hij test graag raketten”, zei hij over de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.