Noord-Korea: "Trump laat ons geen andere keus dan raketten te ontwikkelen"

"Bedreigingen van Trump maken een bezoek van onze raketten aan heel de VS nog onvermijdelijker"

reuters
De Amerikaanse president Donald Trump laat Noord-Korea geen andere keus dan raketten te ontwikkelen waarmee het doelen op het Amerikaanse vasteland kan raken. Dat heeft de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-ho vandaag gezegd voor de Verenigde Naties in New York.

De bedreigingen van de Amerikaanse president Donald Trump om Noord-Korea "volledig te vernietigen", "maken een bezoek van onze raketten aan heel de VS nog onvermijdelijker", aldus Ri Yong Ho. Hij noemde Trump een "megalomaan" en een "meesterleugenaar".

"Nucleaire hamer van de gerechtigheid"

"Na een lange en moeizame strijd, staan wij eindelijk nog maar een paar stappen verwijderd van de poort naar voltooiing van de nucleaire staatsmacht'', zei Ri. Het uiteindelijke doel is het bereiken van een machtsevenwicht met de VS. "Het is een ijdele hoop te denken dat de DPRK (Noord-Korea) door strengere sancties van vijandige krachten daar ook maar één centimeter van af zal wijken.''

Pyongyang heeft geen erkenning nodig van de internationale gemeenschap voor zijn nucleaire capaciteiten, en zolang de internationale gerechtigheid niet geschiedt, "is de nucleaire hamer van de gerechtigheid" de enige optie.

reuters

"President Evil"

De minister verklaarde ook nog dat Trump, naar wie hij verwees als "President Evil", en zijn toegang tot de nucleaire codes, "de zwaarste bedreiging is voor de internationale vrede". Hij noemde Trump ook een "gestoorde persoon" en een "gangster".

De Noord-Koreaanse minister verklaarde dat zijn land niet van plan is kernwapens in te zetten tegen landen die niet meedoen aan Amerikaanse militaire acties tegen Noord-Korea. Maar Pyongyang zal niet schromen "preventieve actie zonder genade'' te ondernemen wanneer de VS "en hun vazallen'' een aanval inzetten om het regime te "onthoofden''.




28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom _

  Daar waren ze al voor Trump mee bezig!!! En er is nog nooit een absolute dictatuur geweest die nucleare wapens had, liever niet zien wat dat geeft.

 • eric debanne

  Zouden beter in hun land goeie dingen doen maar ja het is een raar volk !

 • Jos Van Aerde

  Raar maar telkens je een van die piepoos ziet, staan er een deel militairen bij die mee juichen en aan de touwtjes trekken.

 • luc soetaerts

  Wat is nu eigenlijk het probleem? Noord-Korea maakt kernraketten? So what. Er zijn al vele landen aan Noord-Korea voorafgegaan. Die trokken zich ook geen kloten aan van wat de rest van de wereld hierover dachten. En zowel in het heden als het verleden waren er zotten van presidenten die deze raketten kunnen afvuren.

 • Lilianne Van Neylen

  De Koreaanse minister slaat wel de nagel op de kop. Wat moet je als er een waanzinnige als Trump op uw kap zit?