Noord-Korea lanceert opnieuw "niet-geïdentificeerd" projectiel

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un tijdens een artilleriewedstrijd, beeld vandaag vrijgegeven door het Korean Central News Agency (KCNA).
via REUTERS De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un tijdens een artilleriewedstrijd, beeld vandaag vrijgegeven door het Korean Central News Agency (KCNA).
Noord-Korea heeft een "niet-geïdentificeerd projectiel" afgevuurd in de Japanse Zee, ook wel bekend als de Oostzee. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap, daarbij verwijzend naar militaire bronnen in Zuid-Korea.

De raketten werden gelanceerd vanuit Noord-Pyongang, aldus het persbureau. Het gaat volgens Yonhap ook nu om een ballistische raket, voor de korte afstand. Het projectiel kwam neer in zee en richtte voor zover bekend geen schade aan.

De bevelhebbers van het Zuid-Koreaanse leger hebben de lancering veroordeeld. “Een dergelijke militaire actie door Noord-Korea is hoogst ongepast op een moment waarin Covid-19 wereldwijd voor moeilijkheden zorgt”, liet de legerleiding vandaag in een reactie weten.

Begin maart vuurde het nucleair bewapende land al twee keer soortgelijke projectielen af. Volgens Japan ging het om ballistische raketten. De laatste lancering vond plaats aan het einde van de onderhandelingen tussen Washington en Pyongyang over de Noord-Koreaanse nucleaire en ballistische programma’s.

Analisten zeggen dat Pyongyang zijn nucleaire capaciteiten geleidelijk aan aan het verfijnen is, ondanks sancties en veroordelingen.

Het Koreaanse schiereiland kende in 2018 een opmerkelijke rustige periode, met historische ontmoetingen tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump. De onderhandelingen over denuclearisatie zijn echter vastgelopen sinds de tweede top tussen de twee leiders, in februari 2019 in Hanoi.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddie Lamers

    Rocketman is weer bezig met zijn hobby.

  • Ton Erden

    Wat heeft dat kereltje die Amerikaan een ferme siroop baard gesmeerd