Ga naar de mobiele website
^ Top

Noord-Korea dreigt opnieuw: "We gaan voortaan wekelijks raketten testen"

AFP
Internationale veroordelingen of oplopende spanningen met de Verenigde Staten zullen Noord-Korea er niet van weerhouden om raketten te testen. Het land gaat dat zelfs nog meer doen dan ooit tevoren. Dat deelde de Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Hang Song-Ryol mee aan de BBC.

Dreigen doet Noord-Korea alsmaar vaker en de dreigementen worden steeds grimmiger. "We zullen voortaan raketten testen op wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse basis", stelde Hang Song-Ryol. En daar voegde hij nog een nieuwe waarschuwing aan toe: "Indien de Verenigde Staten overgaan tot militaire actie, dan zal dat leiden tot een totale oorlog."

Eerder had Amerikaans vicepresident Mike Pence Noord-Korea nog aangemaand om de Verenigde Staten zeker niet te testen. Hij zei dat het "tijdperk van strategisch geduld" voorbij was. Pence maakte daarmee duidelijk dat het geduld van de VS met het stalinistische regime in Pyongyang op begint te raken.

Gisteren kwam Pence aan in Seoel. Niet toevallig besloot Noord-Korea net dan een raket te testen maar die test mislukte.

Volgens de Amerikaanse vicepresident willen de Verenigde Staten op een "vreedzame manier en via onderhandelingen" tot meer veiligheid komen. "Maar alle opties liggen op tafel en we blijven zij-aan-zij met Zuid-Korea", zo zei Pence tijdens een bezoek aan het grensdorpje Panmunjom, waar in 1953 het staakt-het-vuren werd ondertekend.

AFP
AFP28 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • ? patje ?

  Die 2 zijn een toneelstuk aan het opvoeren. Meer is dat niet!!

 • Abdelmalik Malik

  Het is een kwestie van tijd en de Amerikanen zullen niemand meer kunnen bedreigen,ze staan nog beetje voor de rest,maar heel weinig,zeker Aziatische landen en vooral China Is zwaar voorruit gegaan de laatste 20 jaar en dit Is goed als iedereen ongeveer even sterk Is heb je meer vrede in de wereld

 • chris vanderwaegemaecker

  China moet wakker worden.

 • Deslimstehier

  Wie gaat er beginnen ???? . juist niemand . een bom vertrokken 100den komen terug . en dat weten ze alle 2

 • MYRTHE PASS

  De raketproef kan mislukken en op Noord-Korea vallen.

Meld een bug