Noord-Korea: “De enige vraag is: wanneer zal de oorlog uitbreken?"

Deze foto, die werd verdeeld door het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA, toont volgens KCNA inwoners van het land die zijn samengekomen om de vervollediging van het arsenaal kernwapens van het land te vieren.
REUTERS Deze foto, die werd verdeeld door het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA, toont volgens KCNA inwoners van het land die zijn samengekomen om de vervollediging van het arsenaal kernwapens van het land te vieren.
De gezamenlijke militaire oefeningen van de Verenigde Staten en Zuid-Korea en de Amerikaanse oorlogsdreigingen aan het adres van Pyongyang, maken de uitbraak van een oorlog op het Koreaanse schiereiland tot “een vaststaand feit", zegt een woordvoerder van Noord-Korea’s ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag. 

“De enige vraag is nu: wanneer zal de oorlog uitbreken?” voegde de woordvoerder eraan toe in een verklaring die publiek werd gemaakt door het officiële staatspersagentschap KCNA.

“We willen geen oorlog, maar we zullen ons er ook niet voor verbergen en als de VS ons geduld verkeerd zouden inschatten en het vuur aan de lont van een kernoorlog steken, dan zullen we er met onze machtige nucleaire kracht, die we voortdurend hebben uitgebreid, zeker en vast voor zorgen dat de VS de gevolgen ervan zullen dragen," klonk het nog.

Sinds deze maand zijn de VS en Zuid-Korea bezig aan een grote oefening, waar 12.000 manschappen en 230 vliegtuigen bij betrokken zijn. Noord-Korea vuurde vorige week weer een ballistische raket af en liet na afloop weten dat het raketprogramma hiermee voltooid is: de projectielen kunnen het Amerikaanse vasteland bereiken.
75 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Edmond Dillien

  Een van de mogelijkheden voor Trump om de aandacht van zichzelf af te leiden. Hij zou de eerste Amerikaanse president niet zijn die een oorlog ontketent om zelf uit de spotlights te geraken. En walrussnor zijn nieuwe veiligheidsadviseur die zal de nodige redenen wel verzinnen desnoods zoals toen men in Irak binnenviel voor de 2de keer op zoek naar biowapens, die ze nooit gevonden hebben alleen meer petrol en het ontstaan van IS was het resultaat hiervan.

 • jan theys

  Er zal geen oorlog komen .veel gepraat aan beide kanten .

 • paul van de velde

  Jongens toch, Kim wil mee spelen in de wereldpolitiek. Zijn kernwapens (als ze reeds werken en verplaatsbaar zijn) dienen om mee te praten met de wereldleiders. Ze zullen hem voor een tijdje links laten liggen , maar op de duur moeten ze wel met hem rong de tafel gaan zitten. Er is een kernmacht bijgekomen, niets aan te doen.

 • Diana De Wit

  wat we er ook mogen van denken, het zal toch niks helpen, als zowel Kim Jong Un en Trump aan de macht blijven en mekaar blijven ophitsen zal het er toch van komen. de vraag is nu: wie zal op dat moment de grootste knop hebben om erop te duwen??? en ipv ruzie te maken onder mekaar zou onze regering beter beginnen met bunkers te bouwen voor de burgers!

 • Cédric Nuyts

  man amerike is de aggressor als amerika niks doet komt er geen oorlog