Ga naar de mobiele website
^ Top

Noord-Korea: “De enige vraag is: wanneer zal de oorlog uitbreken?"

Deze foto, die werd verdeeld door het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA, toont volgens KCNA inwoners van het land die zijn samengekomen om de vervollediging van het arsenaal kernwapens van het land te vieren.
REUTERS Deze foto, die werd verdeeld door het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA, toont volgens KCNA inwoners van het land die zijn samengekomen om de vervollediging van het arsenaal kernwapens van het land te vieren.
De gezamenlijke militaire oefeningen van de Verenigde Staten en Zuid-Korea en de Amerikaanse oorlogsdreigingen aan het adres van Pyongyang, maken de uitbraak van een oorlog op het Koreaanse schiereiland tot “een vaststaand feit", zegt een woordvoerder van Noord-Korea’s ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag. 

“De enige vraag is nu: wanneer zal de oorlog uitbreken?” voegde de woordvoerder eraan toe in een verklaring die publiek werd gemaakt door het officiële staatspersagentschap KCNA.

“We willen geen oorlog, maar we zullen ons er ook niet voor verbergen en als de VS ons geduld verkeerd zouden inschatten en het vuur aan de lont van een kernoorlog steken, dan zullen we er met onze machtige nucleaire kracht, die we voortdurend hebben uitgebreid, zeker en vast voor zorgen dat de VS de gevolgen ervan zullen dragen," klonk het nog.

Sinds deze maand zijn de VS en Zuid-Korea bezig aan een grote oefening, waar 12.000 manschappen en 230 vliegtuigen bij betrokken zijn. Noord-Korea vuurde vorige week weer een ballistische raket af en liet na afloop weten dat het raketprogramma hiermee voltooid is: de projectielen kunnen het Amerikaanse vasteland bereiken.

Meer over63 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan Maarten

  Trump is overal oorlog aan het stoken, bedreiging aan Venezuela, aan Noord-Korea, Palestina als hoofdstad van Israël erkennen, enz.. Hij hoopt zo een oorlog uit te lokken om zijn interne problemen met de Rusland inmenging onderzoek op de lange baan te schuiven.

 • Geert Vaelen

  Ze lokken wel een oorlog uit door de ganse wereld te bedreigen met hun raketten. Je oogst wat je zaait natuurlijk en ik zeg al jaren: "Leg die kleine dikke met z'n eeuwige smile direct neer voor het te laat is". Maar ze laten hem maar doen, hoe dikwijls hij ook een raket afvuurt en hoe gevaarlijker de raketten ook worden. Straks is het echt te laat.

 • Benny De mol

  de voorgangers van trump moesten al veel langer in gegrepen hebben !!!!!!!!!!!!!

 • Roger Wellens

  Ze zullen vergaan zoals Irak, Saddam moest daar ook op 2 dagen tijd het loodje leggen.

 • François Vande Wynckel

  Het is toch Noord Korea die provoceert en niet Amerika zou ik denken. Wat moeten de Amerikanen dan doen? Wachten tot ze te laat zijn om te reageren?

Meld een bug