Noord-Korea bedreigt VS opnieuw in propagandavideo

Screenshot
Noord-Korea heeft een propagandavideo gelanceerd waarin het land de Verenigde Staten nogmaals bedreigt. De video komt er nadat de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong Ho eerder had laten verstaan dat zijn land zich "het recht behoudt voor Amerikaanse toestellen neer te schieten".


Een nieuwe stap in de spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea: de propagandafilm van de Noord-Koreanen heeft duidelijk de Amerikanen in het vizier. Amerikaanse gevechtsvliegtuigen worden vernietigd met een raket, in de tekst wordt verwezen naar "madman" Trump en ook het leger wordt aangesproken. "Zij die durven schade toe te brengen aan de Grote Natie van de Paektusan, zullen nooit ontsnappen aan het lot dat van hen een dolende geest zal maken", staat er te lezen. Analisten binnen het Amerikaanse leger zijn er echter niet van overtuigd dat Noord-Korea ook effectief de mogelijkheid heeft om gevechtsvliegtuigen uit de lucht te schieten, zoals in de video is te zien.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger -Martin Geens

  Die knappe koppen van Noord-Korea weten dat hun ligging tussen China en Zuid-Korea hen toelaat zoveel praat te verkopen .Ze zouden nu troepen verplaatsen naar de Oostkust omdat daar hun "Achillespees" bevindt .Als men in de U.S.A. ook maar één greintje meer verstand gebruikt en zwijgt over al wat dat dik varken uit Noord-Korea wil vertellen ,zou al helpen .

 • anti play off

  Als Kim echt zo een goede wapens had hij het al lang gedaan. Uitlokken tot Trump is dit, meer niet..

 • kenny thijs

  @onafhankelijkemening Dat een president in UN zegt dat hij ze (heel Noord Korea) totaal zal vernietigen mag maar een video maken over hoe ze het leger van de vijdand, die ze durft aan te vallen zullen vernietigen is een provocatie? Wie is hier gek?

 • Narjiss Sabri

  Iemand die lef heeft om oorlog te voeren met de VS, de VS is er niet gerust in anders had hij alang aangevallen zoals bij irak en afghanistan maar nu durft hij het ni direct....

 • Onafhankelijkemening

  Die Kim is volledig gek geworden, hij moet adrenaline voelen door te provoceren. Hij is aan het uitdagen om zo op een troon te komen bij zijn bevolking Spijtig genoeg is hij zover dat hij niet terug kan. Anders gaat hij gezichtsverlies hebben ten opzichte van zijn volk. Die man is een gestoorde psychopaat. Het beste is negeren en ondertussen in het geheim stappen ondernemen om hem ter plaatse onderuit te halen