Noord- en Zuid-Koreaanse leiders ontmoeten elkaar van 18 tot 20 september

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un samen met een Zuid-Koreaanse delegatie, eerder dit jaar.
AFP De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un samen met een Zuid-Koreaanse delegatie, eerder dit jaar.
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in ontmoeten elkaar in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang, van 18 tot 20 september. Dat maakte het presidentiële kantoor in Seoel vandaag bekend. Kim Jong-un stelde dat beide Korea's verder moeten werken aan een denuclearisering.

De data zijn gisteren beslist op een vergadering tussen een Zuid-Koreaanse delegatie en de Noord-Koreaanse leider in Pyongyang. Kim Jong-un herbevestigde daarbij zijn engagement voor een kernwapenvrij Koreaans schiereiland, aldus het Noord-Koreaanse staatsnieuwsagentschap KCNA.

Het zal al de derde ontmoeting zijn tussen de Koreaanse leiders, na hun eerste in april en hun tweede in mei, telkens in het dorp Panmunjom op de grens tussen beide Korea's. Technisch zijn Noord- en Zuid-Korea met elkaar nog in oorlog, want de Koreaanse oorlog van 1950-1953 eindigde zonder een vredesakkoord. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • frans Venloo

    Ze draaien Truimp een loer en dat mag ook eens . Hopelijk handelen ze toekomstgericht als volwassen personen en komen hun landgenoten op de eerste plaats met voldoende vrijheid en voedsel voor iedereen. Wat zal hij terug tweeten eigen schuld dikken bult.

  • Jean-Pierre Vercruysse

    positief, van het ogenblik dat er goede voornemens uitkomen voor beiden landen