Moskou: "Noord-Korea zoekt directe dialoog met VS over kernprogramma"

Russisch staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken Igor Morgoelov zei dat Noord-Korea een directe dialoog zoekt met de VS over zijn nucleair programma.
EPA Russisch staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken Igor Morgoelov zei dat Noord-Korea een directe dialoog zoekt met de VS over zijn nucleair programma.
Rusland heeft de communicatiekanalen met Noord-Korea openstaan en is klaar om zijn invloed op Pyongyang te doen gelden. Dat heeft de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Igor Morgoelov gezegd tegen persbureau RIA. 

Morgoelov vertelde ook dat Noord-Korea een directe dialoog zoekt met de Verenigde Staten over zijn nucleaire programma. Daar waren geen veiligheidsgaranties uit China of Rusland voor nodig.

In Washington liet woordvoerster Katina Adams in een reactie weten dat de regering-Trump nog altijd een vreedzame, diplomatieke oplossing wil voor de kernraketdreiging uit Noord-Korea, maar dat het regime "door zijn daden heeft laten zien niet geïnteresseerd te zijn in praten". 

"We moeten gericht blijven op verhoging van de prijs die Pyongyang gaat betalen voor het doorgaan met de ontwikkeling van massavernietigingswapens".
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jef Heffens

  Een beetje hypocriet want de dreiging van Noord-Korea bestaat alleen dankzij de Chinezen en de Russen.

 • Joël Bornbergen

  Fake news ! zoals den Donald het zou zeggen. In het verleden heft NK al verklaard dat er niet onderhandeld wordt over hun kernprogramma, en nu plots na een nieuwe test zou Rusland beweren dat ze kanalen open hebben om net daarover te onderhandelen... Rusland heeft trouwens ook al bewezen altijd de kant te kiezen van de 'vijanden van Amerika' (zolang het hun goed uitkomt), NK is hier geen uitzondering.

 • Zjeppe Fierens

  Vladimir, even met beide voetjes terug op de grond komen misschien? Wie is de agressor?

 • Mike Dobbels

  Rusland heeft de Amerikaanse dreiging in Syrie ook opgelost!

 • Harry van der Lans

  Al is het nog zo duidelijk wie hier de agresser is toch word USA weer beschuldigd.