Mexico onderschept spionagesoftware Noord-Korea

REUTERS
Mexicaanse en Amerikaans medewerkers van justitie hebben in Mexico spionagesoftware van Noord-Korea onderschept. Justitie in Mexico meldde gisteren dat het programma Fallchill was geïnstalleerd op de server van een particulier telecombedrijf.

De server is buiten werking gesteld en de malware is vernietigd. Bij de actie werkte Mexicaanse justitie samen met de Amerikaanse recherchedienst FBI. Het is niet bekend wat de gevolgen zijn van de inzet van Fallchill in Mexico door Noord-Korea. Volgens de FBI maakt Fallchill verbinding met servers in Noord-Korea.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean De Grande

    Het arbeidersparadijs van crombez en mertens doet het niet goed. Regel nummer 1 is nog altijd: laat u niet betrappen. Daar gaan koppen rollen.