Lichaam VN-soldaat uit Korea-oorlog gevonden

Een soldaat draagt een kist met de resten van een Amerikaanse VN-soldaat die tijdens de Koreaanse oorlog werd gedood. Archieffoto.
AP Een soldaat draagt een kist met de resten van een Amerikaanse VN-soldaat die tijdens de Koreaanse oorlog werd gedood. Archieffoto.
Het lichaam van een VN-soldaat is afgelopen week gevonden in de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea. De soldaat vocht waarschijnlijk mee in de Koreaanse oorlog die duurde van 1950 tot 1953. Dat maakte het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie zondag bekend, schrijft persbureau Yonhap.

De botresten werden woensdag gevonden tijdens graafwerkzaamheden in het gebied tussen de twee Korea's. Het is volgens het ministerie de eerste keer dat het stoffelijk overschot van een VN-soldaat in het gebied is gevonden.

Tijdens de Koreaanse oorlog kwamen ongeveer 40.000 VN-soldaten om het leven. Dat waren voornamelijk Amerikanen. Ongeveer honderd van hen werden gedood in het gebied dat nu de gedemilitariseerde zone is.

Noord- en Zuid-Korea doen samen graafwerkzaamheden in het gebied om de relatie tussen de landen te verbeteren.

Het lichaam van een Amerikaanse soldaat die is omgekomen in de Korea-oorlog wordt in een vliegtuig geladen om terug te worden gevlogen naar zijn vaderland.
EPA Het lichaam van een Amerikaanse soldaat die is omgekomen in de Korea-oorlog wordt in een vliegtuig geladen om terug te worden gevlogen naar zijn vaderland.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.