Kim Jong-un schrijft brief naar Trump en vraagt om nieuwe ontmoeting

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un met de Amerikaanse president Donald Trump na de eerste top tussen de twee op 12 juni van dit jaar in Singapore.
REUTERS De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un met de Amerikaanse president Donald Trump na de eerste top tussen de twee op 12 juni van dit jaar in Singapore.
Komt er een nieuwe topontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump? De kans lijkt groot, zo laat het Witte Huis uitschijnen. Woordvoerster Sarah Sanders liet vandaag namelijk weten dat Donald Trump een brief van Kim Jong-un heeft ontvangen, waarin die laatste vraagt om een nieuwe ontmoeting met de Amerikaanse president.

Volgens Sanders gaat het om een "zeer warme en positieve brief" van Kim Jong-un. "Het voornaamste doel van de brief is de vraag om een nieuwe ontmoeting met president Trump te plannen", aldus Sanders. "Daar staan we voor open en het proces om dit te organiseren is reeds in gang gezet."

Volgens Sanders blijkt uit de brief van Kim Jong-un "een voortdurende verbintenis om zich te concentreren op de denuclearisering van het (Koreaans) schiereiland." De militaire parade die voorbije zondag in Pyongyang werd georganiseerd is volgens haar "een teken van goede wil" omdat er geen langeafstandsraketten getoond werden.

Wanneer de nieuwe ontmoeting zal plaatsvinden, is vooralsnog onduidelijk. Trump en de Noord-Koreaanse dictator hebben elkaar op 12 juni in Singapore voor het eerst ontmoet. De toen in wezen overeengekomen denuclearisering van Noord-Korea is volgens deskundigen echter nog niet aangevat. 

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un met de Amerikaanse president Donald Trump na de eerste top tussen de twee op 12 juni van dit jaar in Singapore.
AP De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un met de Amerikaanse president Donald Trump na de eerste top tussen de twee op 12 juni van dit jaar in Singapore.29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sharon Debeul

  Of Kim bekeerd werd door Trump, valt nog af te wachten. Maar dat mr Baeyens bekeerd werd door Trump staat vast.

 • Jan Wuyts

  Allee Trumpke, sorry voor de vorige keer, ik wil echt wel babbelen, misschien met die Belgische premier erbij, die zijn specialist in het sluiten van aanvaardbare compromissen, (die we nadien even rap terug kunnen vergeten).

 • Gino Denil

  Trump is duidelijk fier dat hij met Kim op de foto mag.

 • ivan de ridder

  November komt eraan, Trump heeft een overwinning nodig om op het droge te blijven. Meer is dit niet.

 • Marc Baeyens

  Kim Jong-oen moet 'bekeerd' zijn door Trump. Of denkt hij nog altijd dat het een 'oude seniele man' is die hij om de tuin kan leiden gelijk de establishment voorganger.