Kim Jong-un per trein op weg naar Rusland

Kim Jong-un voor zijn vertrek richting Rusland.
REUTERS Kim Jong-un voor zijn vertrek richting Rusland.
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is met de trein richting Siberië vertrokken, waar hij een topontmoeting zal hebben met de Russische president Vladimir Poetin. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatsagentschap KCNA.

Kim Jong-un verliet Pyongyang "woensdag bij zonsopgang aan boord van een privétrein op weg naar Rusland", aldus KCNA. Voor Kim is het zijn eerste onderhoud met een buitenlandse staatsleider sinds zijn tweede top met de Amerikaanse president Donald Trump in februari in het Vietnamese Hanoi. Dat onderhoud draaide uit op een fiasco.

Zowel het Kremlin als KCNA hadden eerder al aangekondigd dat Poetin en Kim elkaar in de tweede helft van april zouden treffen in Rusland. Hoewel Noord-Korea en Rusland er een vriendschappelijke relatie op nahouden, wordt het pas het eerste officiële bezoek van Kim aan Rusland. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.