Groot machtsvertoon van VS: honderden oorlogsvliegtuigen en supersonische bommenwerpers moeten Noord-Korea doen bibberen

rv
Na de rakettest van Noord-Korea vorige week reageert de Verenigde Staten met een serieus machtsvertoon boven Zuid-Korea. Ook het Zuid-Koreaanse leger doet mee aan de militaire oefening. Honderden oorlogsvliegtuigen van beide landen oefenen zo op een aanval van Noord-Korea. De Noord-Koreanen noemen de legeroefening "roekeloze oorlogshysterie van oorlogszuchtige imperialisten".
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Amerikanen hebben ook een B-1B supersonische bommenwerper ingezet. Het oorlogsvliegtuig is de laatste tijd wel vaker gebruikt om Noord-Korea te waarschuwen. De B-1B was in de jaren ’80 ontworpen om nucleaire wapens te vervoeren, maar sinds midden jaren ’90 is het toestel omgebouwd en vervoert het gewone oorlogswapens.

“Met de militaire oefeningen tonen de Amerikaanse en Zuid-Koreaanse luchtmacht dat het in staat is om Noord-Korea te straffen wanneer we worden bedreigd met nucleaire wapens en raketten”, klinkt het in een mededeling van het Zuid-Koreaanse leger.

Noord-Korea is niet gediend met het machtsvertoon van de Amerikanen. “De oorlogszuchtige imperialisten van de Verenigde Staten vergroten het risico op een nucleaire oorlog in de regio door hun roekeloze oorlogshysterie”, zo was gisteren te horen op de staatstelevisie. Nog volgens de zender is de militaire oefening “een repetitie van de VS voor een invasie van Noord-Korea”. 
38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roland De Smedt

  Er zit niets anders op dan het regime in NK definitief uit te schakelen. Als men nog langer wacht kan die megalomane zot de ganse wereld chanteren met zijn bommetjes. Dit is de fout van alle vorige presidenten van de VS die het véél te ver laten komen hebben.

 • Diane Bernaerts

  Ze willen tonen dat ze in staat zijn om Noord-Korea te straffen wanneer ze worden bedreigd. En NK wil dan weer tonen dat ze in staat zijn de VS te straffen als ze worden bedreigd. Een vicieuze cirkel dus...... tot er iemand zijn geduld verliest of zijn ego wil oppoetsen en eerst op de knop drukt.

 • Jack Vanderveen

  Doordat men in noord-korea ongestoord kon werken aan de waterstof/atoombom, is men de controle kwijtgeraakt. Nu kan men alleen verifiëren door hen te laten aanvallen.

 • Joachim vermander

  al het geld dat de usa investeerd om zuid korea en Japan te helpen 、kan toch niet anders dan dat de usa een enorme schulde berg heeft 、zuid korea en Japan zullen wel voor deze dienste moeten betalen niet ?

 • Recardo Fratali

  Ze zijn de verkeerde aan het uitdagen .maar ze zullen net vlug weten .