Dit was de ontmoeting tussen Trump en Kim, van handdruk tot ondertekening document: "De wereld zal er anders uitzien"

Vannacht is de historische top tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un doorgegaan in Singapore. Die begon met een handdruk tussen beide heren en eindigde met de ondertekening van een gemeenschappelijke verklaring. De belangrijkste inzet van de gesprekken was de denuclearisatie van Noord-Korea. Nadien nodigde Trump Kim uit op het Witte Huis. Herbeleef hier elk moment van de top tussen de twee staatshoofden.
De leiders ondertekenen allebei een verklaring die de start van het vredesproces inluidt.
REUTERS De leiders ondertekenen allebei een verklaring die de start van het vredesproces inluidt.
Een man kijkt tv in een treinstation in Seoul in Zuid-Korea waarop nieuws over de historische stop met Donald Trump en Kim Jong-un wordt uitgezonden.
AP Een man kijkt tv in een treinstation in Seoul in Zuid-Korea waarop nieuws over de historische stop met Donald Trump en Kim Jong-un wordt uitgezonden.
Deze 'handshake' mag met recht historisch genoemd worden: het is de eerste keer in de geschiedenis dat een zittende Amerikaanse president en een Noord-Koreaanse leider elkaar ontmoeten.
AP Deze 'handshake' mag met recht historisch genoemd worden: het is de eerste keer in de geschiedenis dat een zittende Amerikaanse president en een Noord-Koreaanse leider elkaar ontmoeten.32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Heffens

  ER is momenteel nog niks concreets.

 • Gunther Abers

  En de Nobelprijs voor vrede gaat naar.... egoboost tot en met. Trump zal niet meer te temmen zijn!

 • Peter Van Dyck

  t enige wat er hier gebeurd is dat Kim zijn leventje veilig stelt. Hij kan dus verder zijn gang gaan aangezien niemand spreekt over de onderdrukking van zijn volk. Trump trekt zich hier niks van aan. Eerst volop dreigen de wereld plat te gooien en nadien ijdeltuit Trump de verzekering dat hij aan de macht blijft laten ondertekenen. Hij laat Trump met plezier met de pluimen gaan lopen. Een nobelprijs voor de vrede: no way! Prijs voor de grootste bedrieger: Trump

 • Mohamed Bawafi

  Twee goede acteurs

 • Michel Van Limbergen

  Zuid en Noord Korea hadden dit gewoon al opgelost maar Trump zal en moet de Nobelprijs voor de vrede krijgen. Noord Korea heeft Geld nodig en Trump betaalt met wat hij van zijn bevriende naties denkt te stelen.