Ga naar de mobiele website
^ Top

Amerikanen nemen "nooit eerder geziene" activiteiten waar van Noord-Koreaanse onderzeeërs

Noord-Korea voerde al eerder rakettesten uit vanuit onderzeeboten.
EPA Noord-Korea voerde al eerder rakettesten uit vanuit onderzeeboten.
Amerikaanse troepen hebben een "ongewone en ongezien hoge graad van onderzee-activiteit" waargenomen in Noord-Korea, nadat het communistische land zondag ook zijn derde 'ejectietest' van de maand had uitgevoerd. Dat meldt CNN.

Volgens de nieuwszender, die een anonieme Amerikaanse defensiefunctionaris citeert, werd de test uitgevoerd in het scheepsdok van Sinpo in het noordoosten van het land. Bij een 'ejectietest' wordt de lancering van een raket vanuit een onderzeeboot getest.

Noord-Korea heeft volgens schattingen ongeveer zeventig duikboten in zijn bezit. Wat de verhoogde activiteiten precies inhouden, is niet bekend. Begin juli raakte wel al bekend dat Noord-Koreaanse duikboten voor het eerst zeer ver in zee hadden gepatrouilleerd, tot 100 kilometer buiten de kust in internationale wateren.

Zuid-Korea kon de verhoogde activiteit niet bevestigen, maar vertelde aan het persbureau Reuters dat het leger de situatie van nabij opvolgt. De Japanse premier Shinzo Abe sprak gisteren met de Amerikaanse president Trump en drong bij hem aan meer actie te ondernemen.

Ondertussen groeit in de VS de vrees dat Pyongyang met de nieuwe intercontinentale ballistische rakettest van afgelopen vrijdag nu ook Amerikaanse steden kan bereiken. De raket, Hwasong-14, genoemd naar het Koreaanse woord voor Mars, bereikte een hoogte van 3.724,9 meter en vloog 998 kilometer ver, voor hij in het water terechtkwam voor de Koreaanse oostkust.

Deze ballistische raketten zou Noord-Korea kunnen afvuren vanaf zijn onderzeeërs.
AP Deze ballistische raketten zou Noord-Korea kunnen afvuren vanaf zijn onderzeeërs.15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kartel Kartel

  Ergens weer binnen vallen en het land kapot maken Amerikas werk!!! Wie doet dat stoppen!!!china,rusland?

 • Put Pol

  Het is toch reeds aangetoond dat CNN fake nieuws weergeeft...waarom wordt dit nog steeds gepost?

 • Jan Huysmans

  Ofwel is het weer zever en wil Trump zijn imago oppoetsen, ofwel moet er dringend ingegrepen worden voor het te laat is.

 • P VDO

  Net zoals de Saddam chemische en nucleaire wapens had?

 • Ben Dover

  3,700 km zeker ipv 3.700km Hoelang gaan de provocaties nog duren vooral er wordt ingegrepen? Die idioot dreigt met nucleaire oorlog... komaan zeg!

Meld een bug