“VS en Zuid-Korea schrappen legeroefening”

Amerikaanse soldaten kijken naar een Zuid-Koreaanse legerhelikopter.
AFP Amerikaanse soldaten kijken naar een Zuid-Koreaanse legerhelikopter.
De Verenigde Staten en Zuid-Korea hebben een gezamenlijke legeroefening geschrapt om onderhandelingen met Noord-Korea niet in de weg te zitten. Dat schrijft The Korea Herald. Vorig jaar werd de gezamenlijke oefening ook al afgelast.

Beide landen zeggen vrede te hebben met het opschorten van de training, volgens de bronnen van de Zuid-Koreaanse krant. Mogelijk wordt een andere datum gekozen voor de training.

Zuid-Korea en de VS houden sinds 2015 gezamenlijke oefeningen. In 2017 was de grootste training met ongeveer 270 luchtvoertuigen, zoals straaljagers en navigatie-apparatuur.

Noord-Korea ziet de legeroefeningen als militair machtsvertoon en als provocatie. Het overleg tussen de VS en Noord-Korea zit al maanden vast.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • HUGO Wils

    Ondertussen blijft Noord-Korea maar raketten afschieten en nieuwe wapensystemen testen!Van enige provacatie gesproken!Over de humanitaire ramp van de bevolking op het platteland horen we geen woord.Het moorden in de kampen wordt niet aangekaard!Rocketman en zijn entourage zien er op beelden wel goed rond gegeten uit!Met China als beschermheer kan men zich alles permiteren!