"Topontmoeting tussen Kim Jung-un en Donald Trump vindt wellicht midden juni plaats in Singapore"

REUTERS
De historische topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal wellicht midden juni in Singapore plaatsvinden. Dat bericht de Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbo. 

Het Amerikaanse staatshoofd heeft vrijdag gezegd dat datum en plaats zijn vastgelegd, en dat er binnenkort een aankondiging komt. 

Op gezag van diplomatieke bronnen met informatie van de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton situeerde de krant de top "midden juni". De kans dat de locatie Singapore is, is "in grote mate toegenomen". Ook het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap berichtte in het weekend dat de favoriete plaats voor de top Singapore is.

Trump had vooraf laten verstaan dat ook de Gedemilitariseerde Zone, waar eind april de inter-Koreaanse top heeft plaatsgevonden, een geschikt decor voor zijn ontmoeting met Kim zou zijn. Mongolië en Zwitserland circuleerden eveneens als mogelijke ontmoetingsplaatsen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edmond Dantès

  Een schijnvertoning tussen een dictator en de handpop van Poetin kan je bezwaarlijk het label "topontmoeting" geven.

 • guido van der smissen

  Trump verlaag je aub niet tot de hoogte van deze koreaanse doedelzak

 • Jan Hendrickx

  Zo ver is het nog niet hoor ,boem boem trump zal wel nog iets vinden om het aftegelasten . Hopelijk ben ik verkeerd

 • Frans Peeters

  Eerste eisen zet op het schaakbord om het akkoord niet laten door te gaan, Singapore? waarom niet een stad in Korea of China?