"Nucleaire testsite van Noord-Korea dreigt te ontploffen"

De site van Punggye-ri.
AFP De site van Punggye-ri.
De bergachtige nucleaire site van Noord-Korea dreigt te imploderen, beweert een Chinese wetenschapper. Dat zou dramatische gevolgen hebben voor de regio.

De site van Punggye-ri, in het noordoosten van het land, zou de locatie zijn van de vijf meest recente Noord-Koreaanse kernproeven. Een nieuwe test, met een nieuwe ontploffing, zou de berg op de site kunnen doen instorten.

Dat zou straling veroorzaken die dramatische gevolgen heeft voor de hele regio, ook voor China, beweert de Chinese wetenschapper Wang Naiyan. "Hoe sterker de bommen worden, hoe zwaarder het gebied het te verduren krijgt en hoe groter de kans wordt dat de berg instort."

Dat kan voor China een bijkomende reden zijn om ongerust te worden over de recente kernproeven van Noord-Korea. Vooral de VS en Zuid-Korea hebben zich de voorbije dagen bezorgd getoond. Zo zei Amerikaans VN-ambassadeur Nikki Haley gisteren nog dat Kim Jong-un lijkt te "smeken om oorlog".
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benesha

  Geen enkele regering geeft om mensen. Ook VS niet en zeker de EU niet met haar bewuste vernietigingspolitiek.

 • Johny deman

  alsof het chinese regime een moer geeft om mensen.... haar eigen of dat van andere

 • D vmoerbeke

  Dat is een uiterst dubieuze info vanwege de CHINEZEN. Die denken dat we onozelaar zijn zeker???? Hoe kunnen ze het weten tenzij ze ter plaatse geweest zijn of die info, die vertrouwelijk moet zijn van NK zelf hebben. Anderzijds is de bedoeling duidelijk, laat NK maat spelen ze zullen hun vingers verbranden. Loop er dus niet in het is China dat achter de poppenkast speelt. Tijd om de boel op te ruimen. NU !!!

 • Marc Vanryckeghem

  Wie met vuur speelt kan zich verbranden ... Wie een pit graaft voor een ander ... heeft hard gewerkt

 • Andy De Schieter

  Mocht China stralingsgevaar ondervinden dan zullen zij daar niets aan doen want China zorgt niet voor haar populatie. Die zijn daar doof voor.