"Noord-Korea laat vandaag nog drie Amerikaanse gevangenen vrij"

Kim Dong-chul (Archiefbeeld).
AP Kim Dong-chul (Archiefbeeld).
De vrijlating van drie Amerikaanse staatsburgers die vastzitten in Noord-Korea is "op komst". Dat meldt CNN op basis van een bron die betrokken is bij de onderhandelingen. Ook president Trump hintte op een mogelijke vrijlating. De drie zouden intussen van een werkkamp zijn overgebracht naar een hotel nabij de hoofdstad Pyongyang.

De Noord-Koreanen zouden twee maanden geleden besloten hebben de Amerikanen vrij te laten. De Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken zou de vrijlating hebben voorgesteld tijdens zijn bezoek aan Zweden in maart.

Amerikaanse regeringsfunctionarissen hebben er eerder bij Noord-Korea op aangedrongen de drie vrij te laten als teken van goede wil, voorafgaand aan de ontmoeting tussen de Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump. Die staat voor later deze maand of begin juni gepland.

De Amerikanen waar het om gaat zijn zakenman en zendeling Kim Dong-chul en Kim Sang-dok en Kim Hak-song, die beiden aan de universiteit in Pyongyang werkten. 

AP

De vroegere burgemeester van New York Rudy Giuliani, die is toegetreden tot het juridische team van Trump, zei in een gesprek met Fox News dat de drie vandaag vrijkomen.

Kim Jong-un tijdens de Koreaanse top vorige week.
Photo News Kim Jong-un tijdens de Koreaanse top vorige week.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robbe Devoogdt

  Nogal "amerikanen" deze drie En dat flikken bij Trump DE racist van de eeuw....

 • Filip Van Holsbeeck

  Die kerel heeft Trump goed bij zijn bollewinkel gehad.

 • Ivo Mariën

  Die gevangenen worden waarschijnlijk ook net als Trump gemanipuleerd. Voor mij mag iedereen gemanipuleerd worden met dergelijke resultaten.

 • Steven Van Westerloo

  Hier klopt iets niet! Stilte voor de storm?!?

 • gold michel

  En geen enkel positieve reactie voor deze vrijlating in de wereld. Natuurlijk het is dank zij trump dat dit gebeurd en over hem mag alleen mast negative nieuws worden gepubliceerd in de wereld