“Noord-Korea heeft binnen enkele maanden kernraket klaar die VS kan bereiken”

Kim Jong-un kijkt toe terwijl een van zijn ballistische raketten wordt afgevuurd.
AFP Kim Jong-un kijkt toe terwijl een van zijn ballistische raketten wordt afgevuurd.
Noord-Korea zou nog slechts enkele maanden nodig hebben om een kernraket te ontwikkelen die de VS kan bereiken. Dat zegt Robert Wood, ontwapeningsexpert en de Amerikaanse ambassadeur in Zwitserland. “Kim Jong-un vormt een acuut en onvoorspelbaar gevaar voor de VS”, aldus Wood.

“Het kernprogramma van Noord-Korea moet volledig en onherroepelijk geëlimineerd worden”, zegt Wood op de ontwapeningconferentie in Genève. “Rusland, China en Noord-Korea bouwen hun arsenaal alsmaar verder uit, met steeds meer focus op kernwapens”, zegt Wood. “Ze ontwikkelen hun kernarsenaal alsmaar verder om andere vredevolle landen te bedreigen.”

Noord-Korea vormt een van de grootste bedreigingen voor de westerse wereld. Het land voerde sinds 2006 al zes tests uit met kernbommen en vuurt regelmatig ballistische raketten af. “Het is maar een kwestie van enkele maanden voor Noord-Korea de VS kan treffen met een kernraket”, waarschuwt Wood.

Vorige maand waarschuwde het Britse ministerie van Defensie al voor de nucleaire dreiging van Noord-Korea. Het ministerie schatte dat Kim Jong-un niet meer dan zes maanden nodig had voor de ontwikkeling van een kernraket die Groot-Brittannië kan bereiken. 
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Silvy Broux

  Is dit waar ? En wie zegt dat hij ze dan ook inzet???? Ik maak mij er niet meer druk om

 • Chris Vandorpe

  Nog ene die betaald is door de usa om wa propaganda te voeren

 • Luc Lepoudre

  Maar de Leading Succes People hebben toch raketschilden?

 • Roger -Martin Geens

  De V.S heeft zulks al en zal ze gebruiken wanneer nodig

 • David De Groote

  Daar gaan we weer