Ga naar de mobiele website
^ Top

"Kim Jong-un zal elitetroepen naar Zuid-Korea sturen om westerse toeristen te kidnappen"

REUTERS
Noord-Korea heeft speciale elitetroepen getraind om in Zuid-Korea westerse diplomaten, zakenmensen en toeristen te kidnappen. Dit 'gristeam' zal Kim Jong-un ook effectief inzetten in het geval er een conflict uitbreekt met de VS. Dat beweert de Noord-Koreaanse overloper Ung-gil Lee stellig in de Mail On Sunday.

Het 'gristeam' ('snaai-' of 'grijpteam') wordt de beruchte elite-eenheid genoemd. Alsof het een of ander computergame is waarin pacmannetjes even in het geniep de Zuid-Koreaanse grens oversteken om westerlingen mee te grissen en ze daarna in Noord-Korea gegijzeld te houden. Maar dan in het écht. Ze zijn ook gewapend met dodelijk zenuwgas.

"We zouden het zuiden binnensluipen, andere kleren aantrekken, en naar gebieden met veel vreemdelingen gaan om ze gevangen te nemen", zegt de 37-jarige Ung-gil Lee. Hij is een voormalige korporaal van het Noord-Koreaanse dictatoriale regime, dat hij na zes jaar dienst in 2006 kon ontvluchten. "We hebben plaatsen, telefoonnummers en nummerplaten van grote ambassades uit het hoofd geleerd."

Volgens Ung-gil Lee eindigt de beproeving van de potentiële ontvoerden sowieso met de dood. De overloper is ook van mening dat Trump er niet moet aan denken Noord-Korea aan te vallen als hij Kim Jong-un zelf niet kan uitschakelen. De gevreesde dictator zal volgens Lee anders reageren dan de Syrische president Assad: "Hij zal hard terugslaan en alle mogelijke vergeldingsmaatregelen aanwenden".

De Noord-Koreaanse elitetroepen zijn in het verleden al meermaals geïnfiltreerd in Zuid-Korea om onder meer de verdediging van de aartsvijand te testen.

In de jaren 1970 ontvoerde Noord-Korea filmster Choi Eun-hee en regisseur Shin Sang-ok om ze te dwingen films te maken om het gewelddadige totalitaire regime te verheerlijken. Pas zeven jaar later konden ze ontsnappen.

In totaal zouden de Noord-Koreaanse elitetroepen maar liefst 200.000 mannen en vrouwen sterk zijn. 140.000 bij de infanterie en 60.000 in het zogenaamde Elfde Stormkorps, waarvan Ung-gil Lee deel uitmaakte. Hun training bestaat onder meer uit dagelijks boksen voor het avondeten, kloppen op bomen en zwemmen in ijskoude wateren. Ze zijn erop getraind om Zuid-Korea binnen te geraken via de lucht, langs de zee en door een tunnelnetwerk gebouwd door dwangarbeiders.

De spanning in de regio tussen de VS en Pyongyang is nog maar eens opgevoerd na de mislukte raketlanceringstest van Noord-Korea vanochtend.

AFP22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Mr Smith

  En nu zoveel mogelijk N Korea zwart maken in de media..

 • peggy peeters

  Amerika en meeloopertje Europa zijn een grote dreiging voor de wereld vrede!!!

 • william Taelman

  Daar gaan we weer terug onschuldige mensen gaan het slachtoffer zijn dat zijn laffe daden

 • Zoek Een leven

  N korea heeft gelyk. Ik zou me ook ni laten provoceren . Wie denke ze wel dat ze zyn? Zie gwn in het midden oosten. Amerika is gwn aan het veroveren, maar is het gwn wat aan goedpraten. Waar Amerika komt, wordt nooit iets goed en dat hebbewe al vaker gzn. Mr wy durven gwn de waarheid ni onder ogen te zien. Ale jullie dan

 • Michaël Lejeune

  Nevermind, Nixon had idd plannen met Noord Korea.

Meld een bug