Noord-Korea vraagt VN om hulp bij vrachtschip

De Amerikaanse regering zegt dat het schip, dat de naam 'Wise Honest' draagt, kolen transporteerde die gebruikt zouden kunnen worden voor de wapenindustrie in Noord-Korea.
EPA De Amerikaanse regering zegt dat het schip, dat de naam 'Wise Honest' draagt, kolen transporteerde die gebruikt zouden kunnen worden voor de wapenindustrie in Noord-Korea.
Noord-Korea heeft de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres gevraagd om zich te bemoeien met de "illegale" inbeslagname van een van zijn vrachtschepen door de Verenigde Staten. Dat meldden Noord-Koreaanse staatsmedia vandaag.

"Deze daad van onteigening heeft duidelijk aangegeven dat de VS inderdaad een gangsterland is dat zich helemaal niets aantrekt van internationale wetten", schreef de Noord-Koreaanse ambassadeur bij de VN in een brief aan Guterres, volgens het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA.

Het protest van Pyongyang bij de VN over de beslaglegging komt te midden van de toenemende spanningen die zijn ontstaan na de vastgelopen top tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un en de Amerikaanse President Donald Trump over de denuclearisatie van het Koreaans schiereiland. 

De Amerikaanse regering zegt dat het schip, dat de naam 'Wise Honest' draagt, kolen transporteerde die gebruikt zouden kunnen worden voor de wapenindustrie. De inbeslagname volgt op twee raketlanceringen die Noord-Korea uitvoerde.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Dewael

    Kolen die gebruikt kunnen worden in de wapenindustrie? Maakt noord Korea raketten die aangedreven worden door kolen? Dit is ronduit belachelijk! Gezien Noord Korea een arm land is zou het ook kunnen dienen om de mensen zich te laten verwarmen in een koud seizoen. Is misschien ook het meest logisch.

  • wim Goossens

    Trump, de narcist, wordt meer en meer de nieuwe dictator van het Westen : regeren met veto's, nood toestanden en presidentiële machtigingen ... Zolang hij maar zijn zin krijgt, dat anderen, zowel wij als Amerikanen, er onder lijden deert hem totaal niet

  • RUDO VAN LEUVEN

    Trumpy, als moderne kaper, speelt een belangrijke rol in het vernietigen van internationale spelregels.