Noord-Korea noemt nieuwe Amerikaanse sancties "oorlogsdaad"

AFP
Noord-Korea heeft de nieuwste sancties opgelegd door de VS bestempeld als een "oorlogsdaad". Dat staat in een mededeling verspreid door het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA. Noord-Korea is evenwel bereid om met de VS te praten. 

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde vrijdag nieuwe sancties aan tegen Pyongyang wegens het nucleaire programma van Noord-Korea. Volgens Trump gaat het om de zwaarste sancties ooit tegen het regime. De nieuwe sancties treffen maritieme bedrijven en schepen.

"Elke mogelijke restrictie tegen ons zou als een oorlogsdaad worden beschouwd", klinkt het in de mededeling van het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De Noord-Koreaanse verklaring komt er enkele uren voor de slotceremonie van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea, waar de dochter van president Trump - Ivanka Trump - aanwezig zal zijn, net als een officiële Noord-Koreaanse delegatie.

Noord-Korea wil wel met de VS te praten. Dat heeft een hoge Noord-Koreaanse generaal gezegd, aldus de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in vandaag. Moon sprak met de Noord-Koreaanse generaal en diens delegatie voor de start van de slotceremonie van de Olympische Winterspelen. 

Volgens een zegsman van Moon heeft de generaal aangegeven dat Noord-Korea de gesprekken met de VS "zo snel mogelijk" zou willen. Ook kreeg de Zuid-Koreaanse president te horen dat Noord-Korea de banden met zowel Seoul als Washington "samen wil ontwikkelen".
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MICHELINE GEVERS

  En we weten weer alles. We weten niets.

 • Eray Buday

  Volledig mee eens Cedric Nuyts

 • Ramon Simon

  Beetje hypocriet om u wapenarsenaal van 6000 kernbommen te willen uitbreiden en kleine tactische nuks te ontwerpen en dan kritiek hebben op NK. Irak hebben ze ook geboycot, 500.000 mensen naar schatting zijn omgekomen daardoor. Venezuela, Cuba zijn ook economisch geboycot. En het zijn de VS die sancties opleggen en de rest van de wereld moet volgen. Wie zijn echte misdadigers?

 • Roger -Martin Geens

  Ik denk dat Trump niet wakker ligt van den "dikke " ,hij is eerst China wat aan het opjutten en een plotse inval in Noord-Korea komt volgens mij nu snel nader .China heeft de sleutel in handen ,als XI geen maatregelen treft tegen zijn rode kameraden ,ziet het er niet goed uit .

 • Fons Billen

  een geluk dat die niet samen kunnen kweken !