Noord-Korea neemt "wellicht" deel aan Winterspelen

Kim Jong-Un had in zijn nieuwjaarstoespraak een mogelijke deelname aan de Winterspelen vermeld.
REUTERS Kim Jong-Un had in zijn nieuwjaarstoespraak een mogelijke deelname aan de Winterspelen vermeld.
Noord-Korea "zal wellicht deelnemen" aan de Olympische Winterspelen van volgende maand in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Dat heeft een vertegenwoordiger van het Internationaal Olympisch Comité gezegd aan journalisten op de luchthaven van Peking, zo meldt het Japanse nieuwsagentschap Kyodo.

Het stalinistische regime ging er gisteren mee akkoord om dinsdag te gaan onderhandelen met de zuiderburen in de grensplaats Panmunjom. Daarbij gaat het in eerste instantie om de Winterspelen, maar ook om een verbetering van de relatie tussen de twee Korea's.

Chang sprak de journalisten op het vliegveld van Peking, waar hij overstapte naar Zwitserland voor overleg met het IOC over de Noord-Koreaanse deelname aan de Winterspelen.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un had in zijn nieuwjaarstoespraak immers de mogelijkheid geopperd van een Noord-Koreaanse deelname, en voegde eraan toe dat hij hoopte dat het evenement een succes zou worden. 
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jurgen Aerts

  Als ze niet mee mogen doen gaat er een bom ontploffen ...

 • Gerard Braeckmans

  Dan Midden, en de andere sporters trainen niet?

 • Joery Goubert

  Als dit kan leiden tot ontwapening van zijn kernprogramma, kunnen we alleen maar hoopen dat dit tot een oplossing kan komen. Kim jong weet dat hij geen kant uit kan, en probeert nu via zuid Korea tot een akkoord te komen. Dan kan hij zeggen dat het niet de Americanen zijn die voor een oplossing hebben gezorgd maar Zuid Korea. Voor zijn fierheid te behouden zeker.

 • Silvy Broux

  Ik vind dit een goede zaak dat kan de band tussen NK en de wereld weer verbeteren zelfs TRUMP vindt dit een goed idee

 • Dan Midden

  Ik vind dit persoonlijk niet fair tov alle andere sporters. Iedere sporter wordt jarenlang gemonitord op dopinggebruik waarbij rusland omwille van deze reden uitgesloten is, en nu mag "plots" N-korea meedoen waarbij hun atleten misschien al 4j zwaar "geprepareerd" worden en dus een enorm voordeel hebben tov de rest. Bijkomend zal niemand deze atleten durven betrappen op doping uit schrik voor de reactie van hun "grote leider" die op een knopje durft drukken!