Noord-Korea lanceert nieuwe propagandaposters voor 70ste verjaardag:"Overwinning op elk vlak"

rv
Het Noord-Koreaanse regime heeft een nieuwe reeks propagandaposters gelanceerd die burgers ertoe moeten aanzetten om gevolg te geven aan de eisen van leider Kim Jong-un. Het land viert dit jaar zijn 70ste verjaardag.

Op 9 september bestaat het land 70 jaar en ter ere van die verjaardag worden het hele jaar rond feestelijke evenementen gepland. Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak beklemtoonde Kim Jong-un dat het erg belangrijk is dat de inwoners van het land zich achter hem scharen en dat Noord-Korea niet van plan is om zijn wapenprogramma af te voeren.

rv

Voor de gelegenheid werden zeven nieuwe posters gecreëerd die volgens het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA “de vreugde en opwinding van het Noord-Koreaanse leger en volk reflecteren”. Op de affiches zijn afbeeldingen te zien van boeren die met vlaggen zwaaien, arbeiders in heroïsche poses en militairen in aanvalshouding met raketten op de achtergrond. 

rv

Met slogans roepen de posters het land op om zijn onafhankelijke positie te verstevigen, om de nationale economie op te krikken zonder hulp van buitenaf en om de levensstandaard van de inwoners te verbeteren. “Laat ons een algemeen revolutionair offensief lanceren om overwinning op alle vlakken te bereiken en een sterk socialistisch land uit te bouwen!” zo moedigt één van affiches de burgers aan.

rv

Andere affiches focussen op grotere bouwprojecten en beklemtonen dat het land zich verder wil positioneren als “wetenschappelijke en technologische macht”.

rv

Daarnaast werden ook nieuwe postzegels met de afbeelding van Kim Jong-un uitgebracht.

rv1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk De Leu

    Waarom mogen we de zevende niet zien?