Noord-Korea haalt uit naar presidentskandidaat Joe Biden: “Een dwaas met een laag IQ”

De Noord-Koreaanse staatsmedia heeft hard uitgehaald naar de voormalige Amerikaanse vice-president Joe Biden. Biden, die namens de Democraten een gooi wil doen naar het presidentschap in 2020, werd na kritiek op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un omschreven als "een imbeciel die de elementaire kwaliteiten van een mens mist".

Biden had bij de start van zijn campagne in Philadelphia afgelopen zaterdag de vraag opgeworpen of de Verenigde Staten een land is dat dictators en tirannen als Vladimir Poetin en Kim Jong-un wil omhelzen.

Het Koreaanse staatspersbureau KCNA reageerde door een hele lijst met incidenten van Biden op te sommen waaronder het moment dat hij in slaap viel tijdens een toespraak van zijn voormalige president Barack Obama in 2011. "We zullen nooit toestaan dat iemand de opperste leider van de Noord-Korea durft uit te dagen, maar zullen hem ervoor laten boeten", liet de KCNA weten. 

Het persbureau omschreef Biden als "een dwaas met een laag IQ".
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rik Kleinmond

  Meneer Frank Praet en ander festival gangers, kent u Trump, hebt u het verder gebracht dan Trump, zoniet zwyg dan.

 • Ronny Biesen

  Och, dit wordt schering en inslag. Trump zal zijn vriendjes wel al gezegd hebben wat ze moeten doen. Je zal wel horen wat ze van Trump zeggen, natuurlijk niets dan goeds. Geen wonder, als je de slechste president ooit bent, moet je te leer gaan bij dictators hoe je het beste kan overleven.

 • annie dupont

  de IQ norm volgens KIM . Trump hoog IQ, Biden laag IQ ... in de rest van de wereld net omgekeerd !! IQ gemeten door KIM : hoe beter je iemand kan manipuleren, hoe hoger zijn IQ...

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Natuurlijk, Trump is gemakkelijker te manipuleren/beïnvloeden, en zonder dat hij het zelfs beseft.

 • Jan Janssens

  Als iemand die Trump aanziet als een groot leider je omschrijft als “een dwaas met een laag IQ”,...dan is dat eigenlijk een compliment!