Noord-Korea: "Dat Trump Pyongyang opnieuw op terreurlijst plaatst is zware provocatie"

REUTERS
Noord-Korea beschuldigt de Verenigde Staten van "zware provocaties" nadat Pyongyang opnieuw op de lijst voor terroristen werd geplaatst door Washington. Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken voegde eraan toe dat de sancties tegen het land Noord-Korea niet van zijn nucleair programma zal brengen, bericht het officieel persagentschap KCNA vandaag. 

Dat Noord-Korea na iets minder dan tien jaar door de VS opnieuw op de lijst van terroristen is geplaatst, is op zijn minst gezegd niet in goede aarde gevallen in het communistische regime. "Ons leger en ons volk zijn vervuld van woede en razernij tegenover de hatelijke gangsters die het aangedurfd hebben om ons heilige land op die zielige lijst van 'terroristen' te plaatsen", zei de woordvoerder. 

"Zolang de VS hun vijandige anti-Noord-Koreaanse beleid blijven verderzetten, zal onze afschrikkingsfactor nog versterkt worden", besluit de woordvoerder. 
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Bernd Vaes

    Nu heeft klein kindje Kim Jong-Un eens gelijk: Noord-Korea als terroristisch nest bestempelen is totaal ernaast. Dat land heeft nog geen enkele terroristische daad verricht. Alleen Trumps waanzin wordt door Noord-Korea geterroriseerd. Maar goed, twee kleine jongetjes aldus en we weten toch hoe hard kleine jongetjes tegen elkaar kunnen zijn.

  • Edgard Moens

    Een paar vliegtuigen of schepen met voeding en medicijnen zouden meer effect hebben dan het dreigen met bommenwerpers.

  • Ineke Visser

    Alles is een provocatie volgens Noord-Korea met als gevolg dat de soldaten nog bozer zullen kijken en Trump nu helemaal niet meer in de buurt van de grens durft te komen.