Noord- en Zuid-Korea verwijderen mijnen bij grensovergang

AP
Noord- en Zuid-Korea zijn begonnen met het weghalen van landmijnen in de bufferzone tussen de landen. De landen hebben volgens persbureau Yonhap afgesproken mijnen weg te halen uit de zogenoemde Joint Security Area, de grensovergang waar troepen uit de twee landen tegenover elkaar staan. De operatie zal ongeveer twintig dagen duren.

De buurlanden, die formeel nooit vrede hebben gesloten na de Koreaanse oorlog, proberen hun relatie stapsgewijs te verbeteren. De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un spraken elkaar in Pyongyang vorige maand. Ze gingen toen akkoord om "alle gevaren die oorlogen kunnen veroorzaken in het schiereiland" te verwijderen.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie meldde vanochtend dat de ontmijningswerkzaamheden van start zijn gegaan. De landen gaan ook explosieven weghalen bij 'Arrowhead Ridge' in Cheorwon, het toneel van zware gevechten tijdens de Koreaanse oorlog. De landen willen daar in 2019 samen gaan zoeken naar de stoffelijke resten van honderden achtergebleven oorlogsdoden.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • pascal devillé

  Bedankt Trump

 • Cliff Verhaegen

  En met dank aan Trump!

 • Ronny Vansteelandt

  Kim heeft te kampen met de erfenis van zijn ouders. Hij wist ook van niet beter. De man doet zen best om verandering te brengen, maar toch noemt men hem in dit artikel een dictator. Geef de mens tenminste de kans om zich te bewijzen in plaats van Trump te spelen.

 • Eric Deleu

  Dank u President Trump

 • Jan Van Rompaey

  Bestaat er dan toch nog goed nieuws ? Zijn ze op de goede weg?