Noord- en Zuid-Korea hebben klokken gelijkgezet

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un (l.) ontmoette vorige week de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in.
Photo News De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un (l.) ontmoette vorige week de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in.
Noord-Korea heeft zijn klokken zaterdagochtend lokale tijd een half uur vooruit gedraaid, waardoor het land opnieuw in dezelfde tijdzone zit als Zuid-Korea. Dat meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA. Met deze maatregel, die vorige week al werd aangekondigd, wordt de toenadering tussen de beide Korea's nog wat meer in de schijnwerpers geplaatst.

Het Noord-Koreaanse regime besliste in de zomer van 2015 om een eigen tijdzone te hanteren, waarbij de klokken 30 minuten werden teruggedraaid. Dat gebeurde toen om de zeventigste verjaardag van de bevrijding van het Japanse koloniale regime in de verf zetten.

Maar vorige week vrijdag, bij de ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, had Kim aangegeven dat hij die beslissing weer ongedaan zou maken. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden de klokken ook werkelijk gelijkgezet. Noord-Korea bevindt zich daardoor opnieuw in dezelfde tijdzone als onder meer Zuid-Korea en Japan, die zes uur voorloopt op ons.

Tot vandaag liep de klok in Seoel (l.) een halfuur voor op die van Pyongyang (r.).
EPA Tot vandaag liep de klok in Seoel (l.) een halfuur voor op die van Pyongyang (r.).1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Raoul Hoylaerts

    tot 14 dagen geleden las je hier alleen maar:Kim is ne zot,nen debiel,onbekwaam,achterlijke enz.de niet nadenkenden hebben precies eens nagedacht.en ja,Trump is ook zot,maar zorgde wel voor de toenadering van de Korea's.eerst nadenken,dan spreken of handelen.