Noodweer Texas eist al acht doden, onder wie drie kinderen

EPA
Bij het hevige noodweer in het zuiden van de Verenigde Staten zijn dit weekeinde al zeker acht mensen, onder wie drie kinderen, om het leven gekomen. De weersdiensten telden maar liefst 17 tornado’s tussen Texas en Alabama.

Twee kinderen van 3 en 8 jaar oud kwamen zaterdag in Texas om het leven toen een omgewaaide boom op de auto terechtkwam waarin ze met hun ouders zaten, aldus een woordvoerster van de politie. Een derde kind, de 13-jarige Sebastian Omar Martinez, verdronk toen hij in een overstroomde greppel viel.

Het noodweer ging gepaard met wervelstormen en stevige hagelbuien. De meeste doden vielen door omvallende bomen. Eén persoon, van wie de identiteit nog niet kon worden vastgesteld, zat vast in de auto toen die werd overspoeld door een vloedgolf. Volgens de reddingsdiensten vielen er zeker dertig tot veertig gewonden.

Bijna 6.000 vluchten moesten worden geannuleerd of vertrokken met vertraging. De grootste problemen deden zich voor op de luchthavens van Chicago, Dallas en Charlotte, North Carolina.

Een vrouw staat bij haar verwoeste huis.
AP Een vrouw staat bij haar verwoeste huis.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    Misschien de architectuur een beetje aanpassen ? Hier op het Franse platteland zijn de muren van de oude huizen tussen de 50 cm en 69 cm dik. Zowel binnenmuren als buitenmuren. En als het stormt binnenblijven ? Dat boompje op de foto heeft niks, zie ik.

  • Karel Tichmann

    Het is gewoon normaal weer, voor de tijd van het jaar. Warme lucht van de Golf gemengd met koude lucht uit Canada, creëren tornado`s. En die vrouw staat bij haar verwoeste "mobile home double wide", het is geen huis...

Video