Noodweer in zuidwesten van Frankrijk eist derde dodelijk slachtoffer, nog 7.000 huishoudens zonder stroom

AFP
Na de hevige stormwind en overstromingen in het zuidwesten van Frankrijk zijn nu al drie dodelijke slachtoffers geteld. Zondag in de vooravond zaten nog steeds bijna zevenduizend huishoudens zonder stroom.

In Espiens, in de Lot-et-Garonne, is een zeventiger die zijn post wilde ophalen, meegesleurd door het water. Hij werd als vermist opgegeven en zijn lichaam werd 24 uur later door de politie teruggevonden op meer dan een kilometer van zijn woning. 

Ook in Ilharre in Baskenland viel een dode. Daar kwam volgens de brandweer gisteren een zeventigjarige automobilist om toen zijn auto op een op de weg omgevallen boom knalde. Diezelfde dag raakten in diverse regio's vijf andere personen gewond als gevolg van omgevallen bomen.

Naast die twee dodelijke slachtoffers is er zondag ook nog een derde geval bekend geraakt. Een sinds vrijdag vermiste man werd zondag in zijn wagen in de gemeente Onard in het departement Landes dood teruggevonden, zo heeft het parket meegedeeld. Het overlijden van de man is te wijten aan het noodweer. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.