Ga naar de mobiele website
^ Top

Noodtoestand uitgeroepen in zeven gevangenissen in El Salvador

De politie gaat binnen in de gevangenis van Quezaltepeque in El Salvador
REUTERS De politie gaat binnen in de gevangenis van Quezaltepeque in El Salvador
De regering in El Salvador heeft de noodtoestand uitgeroepen in zeven gevangenissen vanwege het aanhoudende geweld. In de komende twee weken zal er geen communicatie meer zijn tussen de gevangenen en de buitenwereld en mogen er geen familiebezoeken meer plaatsvinden, zo meldde minister van Justitie Mauricio Landaverde gisteren. Daarnaast worden militairen ingezet om de gevangenissen aan de buitenkant te bewaken.

Een driehonderdtal vroegere leiders van bendes werd bovendien verplaatst naar een zwaarbeveiligde gevangenis. Zij geven de leden van de jeugdbendes, de zogenaamde Maras, vanuit de gevangenis regelmatig nog opdrachten. Met 104 moorden per 100.000 inwoners is El Salvador, naast de oorlogsgebieden, het gevaarlijkste land ter wereld.

President Salvador Sanchez Ceren liet eerder deze maand al weten dat hij maatregelen wilde nemen om het geweld door bendes te verminderen, aldus persbureau AP. Verwacht wordt dat de regering morgen een eerste reeks maatregelen voorlegt aan het parlement.

Meer over


Gesponsord

Meld een bug