Noodtoestand afgekondigd bij bosbrand in zuiden van Duitsland

Archieffoto. In het district Rosenheim, in de Duitse deelstaat Beieren, is donderdag de noodtoestand afgekondigd, nadat eerder op de dag een bosbrand was ontstaan bij Kiefersfelden.
EPA Archieffoto. In het district Rosenheim, in de Duitse deelstaat Beieren, is donderdag de noodtoestand afgekondigd, nadat eerder op de dag een bosbrand was ontstaan bij Kiefersfelden.
In het district Rosenheim, in de Duitse deelstaat Beieren, is gisteren de noodtoestand afgekondigd, nadat eerder op de dag een bosbrand was ontstaan bij Kiefersfelden. Meer dan 230 mensen zijn ingezet om het vuur te bestrijden.

De brand brak dondernamiddag uit op een steile flank van de Schwarzenberg in het oosten van het Mangfallgebergte en beslaat een gebied van ongeveer 60.000 vierkante meter. Ongeveer 200 brandweermannen en 30 bergwachter proberen met de hulp van 9 helikopters de vlammen onder controle te krijgen. Hun werk wordt bemoeilijkt door de sterke wind.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Om 16 uur riepen de districtsautoriteiten van Rosenheim de noodtoestand uit. Het gebied ronde de Schwarzenberg, waar veel wandelpaden zijn, werd volledig ontruimd.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Om 16 uur riepen de districtsautoriteiten van Rosenheim de noodtoestand uit.
EPA Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Om 16 uur riepen de districtsautoriteiten van Rosenheim de noodtoestand uit.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.