Ga naar de mobiele website
^ Top

Noodhulp van Unicef voor Rohingya-kinderen onderweg naar Bangladesh

EPA
Vrachtwagens van Unicef gevuld met hulpgoederen voor zuiver water, sanitaire voorzieningen en hygiëne voor duizenden Rohingya-kinderen zijn onderweg naar het district Cox's Bazar in Bangladesh, zo heeft het Kinderfonds van de Verenigde Naties donderdag meegedeeld. De komende dagen en weken maakt Unicef naar eigen zeggen werk van een stabiele aanvoer van hulpgoederen.

Sinds 25 augustus zijn volgens de VN-organisatie zo'n 400.000 Rohingya vanuit Myanmar naar Bangladesh gevlucht, waar ze met duizenden per dag toekomen. Ongeveer 60 procent van de vluchtelingen zijn kinderen, volgens voorlopige ramingen. Het grote aantal vluchtelingen overrompelde de bestaande vluchtelingenkampen. Nieuwkomers installeren zich om het even waar ze plaats kunnen vinden.

"Er is een acuut tekort aan zowat alles", vooral aan onderdak, eten en zuiver water, zegt Edouard Beigbeder, afgevaardigde van Unicef in Bangladesh, in de mededeling. "Zuiver water en hygiëne zijn heel belangrijk om infectieziekten bij kinderen te voorkomen." De VN-organisatie levert onder meer waspoeder, zeep, waterkruiken, handdoeken en sandalen. Ze ondersteunt ook het Bengaalse ministerie van Volksgezondheid bij het herstel en de aanleg van waterzuiveringsinstallaties en waterputten.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug