Nog steeds honderden mensen vermist op de Bahama's na orkaan Dorian

De orkaan raasde vooral over het noordelijke deel van de Bahama's.
AP De orkaan raasde vooral over het noordelijke deel van de Bahama's.
Een maand nadat de verwoestende orkaan Dorian over de Bahama's trok, zijn nog steeds zeshonderd mensen vermist, meldt CNN. Hubert Minnis, de premier van de Bahama's, zegt dat het aantal vermisten steeds minder wordt, maar dat het dodental wel verder oploopt.

Dorian trok een spoor van vernieling op de Bahama’s. Huizen en gebouwen werden verwoest, duizenden mensen kwamen zonder stroom te zitten en veel mensen vonden de dood. Het aantal doden ligt nu officieel op 56 slachtoffers.

"We weten dat de kans groot is dat er nog meer mensen overleden zijn, omdat er nog honderden vermist zijn", zei Minnis gisteren. Reddingswerkers van een Amerikaans medisch team dat op de Bahama's is voor hulp, kunnen nog steeds de geur van dode mensen ruiken. Veel mensen zijn vermoedelijk door het water meegetrokken en daardoor omgekomen. 

Ook zijn duizenden mensen dakloos geworden. Veel bewoners van de eilandengroep zijn intussen gevlucht naar de Verenigde Staten. De regering van de Bahama's kondigde eerder deze week aan bedrijven in te huren om de grote afvalbergen te verwijderen.

AP
AP
AP
AP
AP
AP

Bekijk ook: Voor en na: zo groot is de ravage op de Bahama’s na Dorian
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rene Dannau

    men kapt bomen om houten huizen mee te bouwen bomen die nodig zijn om het klimaat te stabiliseren wel het klimaat slaat terug voor het kappen van deze bomen.