Nog steeds geen zicht op daders drone-affaire Gatwick

Gatwick tijdens de ellende met de drones.
AP Gatwick tijdens de ellende met de drones.
De politie in Engeland heeft nog steeds geen zicht op de dader of daders van de drone-affaire op vliegveld Gatwick. Het vliegveld lag op 19 december een hele dag stil omdat er drones in het luchtruim vlogen. Tienduizenden passagiers konden inet vertrekken. Twee drones die de Britse politie heeft gevonden bij het vliegveld Gatwick blijken niet de toestellen die rondvlogen. Dat heeft de politie vandaag gezegd.

De politie kreeg alles bij elkaar 115 meldingen van drones die rond de luchthaven werden gezien. Maar mogelijk waren daar ook toestellen bij die de politie de lucht in stuurde voor het onderzoek en die “een zeker niveau van verwarring” kunnen hebben veroorzaakt, aldus het hoofd van de politie in Sussex.

Het onderzoek naar de drones en de personen die ze bij het vliegveld lieten rondvliegen heeft verder nog geen nieuwe verdachten opgeleverd. De politie hield eerder twee mensen aan die na 36 uur weer werden vrijgelaten. Ze zijn geen verdachten. De politie heeft hen excuses aangeboden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.