Nog geen week na bloedige aanslag in Walmart: politie arresteert man met geweer, pistool en 100 kogels in supermarkt

De 20-jarige Dmitriy Andreychenko werd aangehouden.
AP De 20-jarige Dmitriy Andreychenko werd aangehouden.
Een brandweerman in burger is er gisteren in geslaagd een jongeman in bedwang te houden die in Springfield, Missouri, een Walmart was binnengewandeld, gewapend met een aanvalswapen en getooid in kogelvrije vest en militaire uitrusting. Dat meldt de politie.

De man liep met een winkelwagentje door een filiaal van Walmart in het plaatsje Springfield. De intenties van de 20-jarige Dmitriy Andreychenko waren duidelijk en dat had ook een brandweerman in burger in de gaten. Hij kon de jongeman overmeesteren en in bedwang houden tot de politie ter plaatse was.

De Walmart in Springfield waar de verdachte werd aangehouden.
Google Streetview De Walmart in Springfield waar de verdachte werd aangehouden.

Volgens de politie had de 20-jarige ongeveer 100 kogels bij zich. Andreychenko kon geen enkel schot afvuren. Hij wordt wel beschuldigd van “terroristische dreiging”.


Zaterdag 3 augustus 
opende een schutter het vuur op winkelend publiek in een Walmart in de Texaanse stad El Paso. Daarbij kwamen 22 mensen om het leven en vielen 24 gewonden. Twee weken geleden doodde een werknemer van de winkelketen twee collega’s in Southaven, Mississippi. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.