Nog eens 137 verdachten opgepakt in Turkije 3,5 jaar na mislukte staatsgreep

Archiefbeeld, de islamitische prediker Fethullah Gülen.
REUTERS Archiefbeeld, de islamitische prediker Fethullah Gülen.
Ongeveer 3,5 jaar na de mislukte couppoging in Turkije zoekt de regering nog altijd intensief naar veronderstelde samenzweerders. Procureurs lieten vandaag in tientallen steden minstens 207 mensen opsporen, zo heeft het staatspersbureau Anadolu bericht. 

Minstens 137 van hen zaten bij dageraad reeds achter de tralies. Ze worden ervan beschuldigd banden te hebben met de beweging van de islamitische prediker Fethullah Gülen. De regering stelt hem verantwoordelijk voor de mislukte staatsgreep in 2016, en verwijt hem in de instellingen van de staat en in het leger te zijn geïnfiltreerd.

Het merendeel van de gezochten waren opnieuw soldaten, onder hen ook zes piloten van F-16 jachtbommenwerpers. Volgens het ministerie van Defensie hebben sinds de couppoging meer dan 16.000 mensen hun stek in het leger verloren.

Het staatsbureau Anadolu bericht iedere week meermaals over nieuwe opsporingen en arrestaties.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Merlijn Ambrosius

    Erdogan draait steeds harder door, hoe slechter het met Turkije gaat en met zijn populariteit hoe leer Turken hij op sluit. Het zal eindigen met dat iedere Turk opgesloten zit en Erdogan niet......of is dat wat men collocatie noemt?

  • Freddy Sonnemans

    En toch mag Erdogan vrolijk dit spel blijven spelen van de EU.