Nog eens 10 verdachten gearresteerd voor moord op Scandinavische toeristen

Louisa Verstager-Jespersen en Maren Ueland studeerden samen aan de universiteit en waren op 9 december vertrokken voor een reis die een maand lang zou duren.
Facebook/rv Louisa Verstager-Jespersen en Maren Ueland studeerden samen aan de universiteit en waren op 9 december vertrokken voor een reis die een maand lang zou duren.
In Marokko werden de afgelopen dagen nog eens tien verdachten gearresteerd voor de moord op een 24-jarige Deense vrouw en een 28-jarige Noorse vrouw. Vorige week werden de lichamen van twee toeristen aangetroffen in het Atlasgebergte. De twee waren met messteken om het leven gebracht.

De tien verdachten hebben net als vijf andere eerder opgepakte mensen banden met vier hoofdverdachten (allemaal tussen 25 en 30 jaar). Die vier mannen hadden zich in een video die voor de feiten werd opgenomen, loyaal verklaard aan terreurgroep IS. 

Volgens de woordvoerder van de Marokkaanse binnenlandse inlichtingendienst waren ze 'lone wolves’ en zouden ze dus niet namens een leider of organisatie geopereerd hebben.

In totaal zijn nu negentien mensen opgepakt. Tijdens enkele raids werden eerder al onder meer messen, illegale geweren en materiaal om bommen te maken gevonden.

Louisa Vesterager Jespersen (24) uit Denemarken en Maren Ueland (28) uit Noorwegen werden vorige week geleden dood teruggevonden vlakbij het Marokkaanse dorpje Imlil, op een wandelroute naar Toubkal, de hoogste top van Noord-Afrika. Ze werden om het leven gebracht met messteken.

Drie van de verdachten van de aanslag.
AFP Drie van de verdachten van de aanslag.



4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Albert Hendrix

  Lone wolf ???? Ik vind dat al meer een meute 20 man

 • Juliette Francois

  Wat enkel bewijst dat de situatie nog veel erger is dan aanvankelijk gedacht. Het gaat niet over een paar enkelingen.

 • Laura DeBacker

  Het ene meisje werd onthoofd terwijl ze nog aan het schreeuwen was, dus niet door gewone messteken. De feiten mogen genoemd worden zoals ze zijn spijtig genoeg.

 • Els Vervoort

  Dar brengt het totaal op pakweg 20. Lone wolf noemen ze dat in de media. En voor die verknipte mening betalen we nog eens belasting ook.