Nog 40.000 ‘gele hesjes’ op straat in Frankrijk

Het is al de veertiende week op rij dat ‘gele hesjes’ in Frankrijk op straat komen.
AFP Het is al de veertiende week op rij dat ‘gele hesjes’ in Frankrijk op straat komen.
Het protest van de gele hesjes-beweging heeft in heel Frankrijk vandaag nog 41.500 mensen op straat gekregen. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. In de hoofdstad Parijs protesteerden zowat 4.000 mensen.

Vorige week waren nog 51.100 mensen op straat gekomen, van wie 4.000 in Parijs. Volgens de officiële cijfers, die door de gele hesjes worden aangevochten, is de aanhang van de protestbeweging tijdens “acte 14" dus nog verder afgenomen.

Het protest verliep grotendeels vreedzaam. Het grootste incident deed zich voor in de stad Rouen, waar vier mensen lichtgewond raakten toen ze werden omvergereden door een wagen.

In Parijs hebben de ordediensten slechts bij enkele geïsoleerde incidenten traangas ingezet. In Marseille, Bordeaux en Straatsburg worden geen incidenten gemeld. In Toulouse hebben enkele honderden mensen wel een tijdje de toegang tot een vestiging van Amazon geblokkeerd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.